
Balıqdan gələn təhlükələr
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Dövlət Agentliyinə istinadən xəbər verir ki, tərkibcə heyvan ətindəki zülallara bənzərliyinə baxmayaraq, bal ...
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Dövlət Agentliyinə istinadən xəbər verir ki, tərkibcə heyvan ətindəki zülallara bənzərliyinə baxmayaraq, bal ...
Həkimlər kartofu ən faydalı ərzaqlardan biri hesab edirlər. Tərkibində çox böyük miqdarda vitaminlərin, makro və mikroelement¬lərin zən ...
Camışlar keyfiyyətli yemə az tələbkardır. Bu heyvanlar ən keyfiyyətsiz yemləri belə yeyirlər. El arasında “Camışa qamış ver, ət və süd al& ...
Azərbaycanda qoyun əti digər ölkələrlə müqayisədə daha çox yeyilir. Bu, qoyun ətinin ekoloji təmiz, keyfiyyətli və asan həzm olunması il ...
Transyağlar gövşəyən heyvanların (inək, qoyun, dəvə) orqanizmində təbii halda yaranır. Habelə bitki yağlarının rafinə edilməsi zamanı da transya ...
Yumurta qabığı orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm edilən zəngin kalsium mənbəyidir. Maddələr mübadiləsinin ən geniş yayılmış problemlərindən ...
Ət məhsullarının kəsimi, emalı və satışı zamanı sanitar qaydalara düzgün riayət olunmadığı hallarda istehlakçıların sağlamlığı ü ...
Orqanizmin bakteriya və viruslara, eləcə də COVID-19 xəstəliyinə qarşı davamlı olması üçün immun sisteminin güclü olması olduqca ...
Zəncəfilin 1 kiloqramının qiyməti 5-6 manatdan indi 45-50, bəzi mağazalarda isə 60 manata qalxıb. Hazırda iri supermarketlərdə, istehlak məhsullarının satıldığı digər obyektlər ...
Nazirlər Kabinetinin yanında operativ qərargah Azərbaycanda ilk koronavirus (COVİD-19) infeksiyasına yoluxma faktının qeydə alındığını təsdiq edib.
Bəs, karonaya daha ç ...
Balın xarlanması onun fiziki xassələrindən biridir və bal xarlamaqla maye haldan bərk hala keçir. Səbəbi balın tərkibindəki şəkərlərdən (karbohi ...
Yumurta qabığı orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm edilən zəngin kalsium mənbəyidir. Maddələr mübadiləsinin ən geniş yayılmış problemlərindən ...