3 İyul 2020

Skarlett: yeni qırmızı düyü

31 Yanvar 2020
472
skarlett-yeni-qirmizi-dueyue

Cornell Universitetinin amerikalı alimləri ABŞ Kənd Təsərrüfatı Departamentinin laboratoriyasının tədqiqatçıları ilə birlikdə maraqlı Skarlett adlı yeni növ qırmızı düyü yetişdirməyə müvəffəq olublar. Bunu yaratmaq üçün Yapon uzun düyüsü Jeffersondan və Malayziyada Asiya düyüsünün əcdadı hesab olunan vəhşi bitkinin toxumlarından istifadə edilib.Yeni düyü növünün tərkibində çox miqdarda antioksidan və E vitamini var. Bu maddələrin dəsti qırmızı tərəvəz və meyvələrə xasdır. Onlar bədənin qoruyucu funksiyalarını artırır və vaxtından əvvəl yaşlanmanın qarşısını alır.
Skarlett 2018-ci ilin əvvəllərində yetişdirilib. Sınaqlar zamanı alimlər çeşidin yalnız faydalı deyil, həm də məhsuldar olduğunu və bir çox ümumi xəstəliklərə qarşı davamlı olduğu qənaətinə gəliblər.
Düyü ABŞ-ın cənubundakı, eləcə də qonşu Latın Amerikasındakı isti iqlimə yaxşı uyğunlaşır. Ancaq professor Mak-Kuç əmindir ki, Skarlett özünü Qərbi Afrika və Asiya şəraitində mükəmməl şəkildə göstərəcək.
“Aqrobiznes”


 

CV YARAT